Blod och Is - 3

15 oktober

Klockan kvart över tio satt Jesper på en bänk bredvid ribbstolarna i idrottshallen och läste en bok. Resten av klassen spelade basket, och smällarna när bollen studsades mot golvet gjorde att han inte kunde koncentrera sig särskilt bra alls på vad han läste. Både Henrik och Viktor hade gnällt om att de också ville slippa idrottslektionerna sådär som Jesper gjorde, men läraren hade blivit förbannad och gormat åt dem att inte bete sig som tjejer. Jesper hatade den läraren. Det var ett under att han fått tillåtelse att slippa vara med på lektionerna. Yvonne hade behövt skriva ett långt brev till rektorn, som i sin tur fick övertala surpuppan till lärare att Jesper bara skulle behöva göra de teoretiska delarna.  
Läraren hatade nog Jesper lika mycket som Jesper hatade honom, men det spelade ingen roll. Det var ingen sån där människa han tänkte träffa på fritiden direkt. Visserligen så träffade Jesper ingen alls på fritiden, men ändå.

Han duckade snabbt för en basketboll som kom flygande och träffade väggen precis där hans huvud varit förut. Han kände på sig att personen som kastat gjort det med avsikt.

Efter lunchen hade molntäcket spruckit upp och det gick att skymta himlen därigenom för första gången på några dagar. Jesper var på väg hem, höll ett hopfällt och fortfarande fuktigt paraply i ena handen och en cigarett i den andra. Egentligen var det två lektioner kvar av skoldagen, men han var på alldeles för dåligt humör för att stanna i skolan. Han var inte sur eller arg, det var inte det som var problemet. Men han kände sig tom och orkeslös, och tankarna seglade hela tiden iväg till bandaget under ärmen på den svarta huvtröjan. Det var fånigt att tänka så, men på något sätt kändes det alltid som att folk visste om när han gjort det. Det kändes som att de när som helst skulle få för sig att knuffa in honom i en vägg, dra upp hans ärmar och skratta åt såren.

Jesper suckade besvärat när en sten lyckats ta sig in i hans högra sko. Han gick fram till en bänk som stod intill gångvägen, satte sig ner och la ner paraplyet bredvid sig, började sedan knyta upp rosetten till den svarta converseskon. Han behöll cigaretten mellan läpparna, andades ut röken genom mungipan och fick efter några försök ut den lilla stenen. Efter att han knutit på sig skon igen lutade han sig bakåt mot ryggstödet med en suck. Så länge han var utanför skolans väggar kände han sig lite bättre.  Han kunde lika gärna sitta här en stund, istället för att gå hem.
”Hej, ursäkta…”
Jesper tittade förvånat upp. Han hade visst sjunkit djupare i tankarna än vad han trott, och hakan höll på att falla ner i marken när han fått syn på den som hälsat.
Han var lång. Betydligt längre än vad Jesper var.
Iklädd svarta jeans, svart skjorta med krås och en svart slips. Han hade ett par högskaftade svarta kängor, ett nitbälte om höfterna, och en lång, svart rock. Åh…

”Hej”, klämde Jesper fram, skyndade sig att knäppa av askan från cigaretten, som han helt glömt bort. Han kände på sig att ögonen var stora som tefat.

Killen som hälsat log ursäktande, strök den svarta luggen ur ansiktet, så att ett par svartsminkade ögon avslöjades. Han hade två ringar i underläppen, precis som Jesper också hade.
”Skulle jag kunna köpa en cigarett av dig?” frågade killen, och Jesper skyndade sig att nicka.
”Ja, visst”, sa han lågt, satte sin halvrökta cigarett mellan läpparna igen innan han kände efter i fickorna för att hitta paketet. Han lät luggen falla ner över ögonen, sneglade upp på honom så diskret han kunde. Han måste vara nyinflyttad, för Jesper visste då ingen i den här staden som klädde sig gotiskt. ”Du kan få en annars”, sa han när han tagit upp cigarettpaketet, log försiktigt mot honom och räckte fram det. Han hade ingen lust att ta betalt för en cigarett.

”Åh? Vad snällt, tack”, log den svartklädde killen och tog emot det. Han stod kvar en stund, tvekade antagligen, och satte sig sedan ner bredvid Jesper på bänken.
Jesper skyndade sig att flytta på det fuktiga paraplyet, kröp på automatik ihop lite där han satt. Han hade inte trott att killen skulle stanna. Inte för att det gjorde något, men han blev alltid så nervös bland nytt folk. Det kändes som att han bara log blygt och mumlade ohörbara saker till svar, vilket oftast fick folk att ge upp försöken att prata med honom.
Jesper suckade tyst, la ner paketet i fickan igen när killen räckt tillbaka det. Han kunde ju i alla fall försöka prata om någonting, så sällan som folk kom fram till honom.  
”Vill du låna tändare?” frågade Jesper lågt, bet utan att tänka på det i en av ringarna i läppen när han vände blicken till den svartklädde killen igen.
”Nej tack, det har jag.”
Jesper betraktade honom tyst när han satte cigaretten mellan läpparna, tog upp en tändare ur rockfickan och tände den. Han kunde inte låta bli att le svagt när han såg att hans naglar var svartmålade, och att flera av hans fingrar pryddes av ringar i svart och silver. Jesper hade aldrig träffat någon gothare innan.  Visserligen så hade han väl knappt träffat någon som klädde sig som han själv, det vill säga, han hade inte träffat något annat mobbat emobarn. Det var typ bara han i hela samhället som klädde sig alternativt. Och den här nye killen då.

”Jag har gått utan hela dagen, ingen jag känner hade några och kiosken jag hittade hade stängt tidigt, så där kunde jag inte köpa”, suckade den svartklädde efter en stund, vände blicken till Jesper, som skyndade sig att titta ner på sina händer. ”Och jag hittar inte till mataffären…”

”Hittar du inte till mataffären?” sa Jesper förvånat, tittade försiktigt upp på honom igen.

”Nej, jag har inte bott här så länge”, log han och knyckte lätt på nacken för att få undan håret från ögonen.

”Åh… Jag tänkte det”, sa Jesper och nickade svagt. Då hade han tänkt rätt, i alla fall. Han kunde inte låta bli att vara lite glad över det, att han var nyinflyttad alltså. Då var han inte ensam om att sticka ut klädmässigt. Dessutom verkade han ganska snäll.

”Hemskt vad folk glor”, sa den svartklädde lågt när en gammal tant med en liten hund i koppel precis passerat dem. Jesper hade haft fullt upp att tänka, så han hade helt missat att hon tittat på dem. Att hon gjort det var väl inte så konstigt, dock.
”Jo, de brukar göra det”, sa han och kliade sig lite i nacken. ”Alla andra här klär sig typ normalt, så…”

”Gör de?”  Den svartklädde andades ut cigarettröken i en låg suck. ”Vad tråkigt.”
”Mhm.” Jesper försökte komma på något att fortsätta samtalet med, fingrade på det fuktiga paraplyet utan att tänka sig för och suckade uppgivet när han kom på sig själv. Han tänkte för mycket, och sjönk bort i tankarna alldeles för lätt. ”Eller, det kanske finns några på gymnasiet”, sa han efter en stund. ”Men jag ser aldrig dem.”

”Åh, jag trodde du gick där?”

”Jo… Jag skulle ha gått i ettan, men jag missade ett år i högstadiet så jag går i nian nu.”
”Jaha, okej. Så du är… sexton?” Han log lite frågande, och Jesper nickade svagt.
”Det stämmer”, sa han lågt, la händerna i knäet för att inte råka fortsätta pilla på paraplyet igen. Den svarthårige nickade han också, tog ett bloss av cigaretten och lutade sig lite framåt. Jesper kunde inte låta bli att titta igen. Han såg bra ut, tänkte han, och var tvungen att vända blicken till marken för att inte bli för generad över sig själv.
”Då är jag ett år äldre än dig. Fast alla tror typ att jag är tjugo”, sa han efter en liten stund och log, skakade lite på huvudet. Jesper, som också hade trott att han var äldre, såg förvånat på honom.
”Åh… Jaha. Men då kan du väl inte köpa cigaretter själv?” Han rynkade svagt pannan åt vad han själv sagt. Var det någon normal sak att prata om, bland det första man gjorde?
”Nej, det är sant. Fast alla verkar bli så chockade över hur jag ser ut, och eftersom jag antagligen ser äldre ut än vad jag faktiskt är, så frågar de nästan aldrig om leg. Har hänt kanske två gånger att de faktiskt frågat.”

”Åh…” Jesper släppte ner sin cigarettfimp på marken, mosade den under skon och strök fingrarna genom luggen för att räta till den. Han själv fick cigaretter av sin mamma, otroligt nog. När hon först fått reda på att han rökte ville hon att han skulle sluta, vilket han visserligen förstod, men han hade blivit upprörd ändå. När hon sett hur han blivit utan det, vilken ångest han kunde få, så slutade det med att hon lät honom fortsätta. Hon köpte själv dem till honom, i rädsla för att han annars skulle be någon alkoholist köpa ut åt honom, så som många andra i samhället gjorde. Jesper suckade tyst. Yvonne var så rädd om honom, och han kände sig skyldig för att han på sätt och vis utnyttjade det. Inte frivilligt, men... Ändå.
”Jag heter Elias förresten”, sa den svartklädde efter ett tag, knäppte av askan från cigaretten med en svartlackerad tumnagel. Han strök luggen ur ögonen igen, vände blicken till Jesper och log. Det var svårt att inte le tillbaka.
”Jesper.”

 

Någon timma senare satt Jesper hemma på sin säng med datorn i knäet. Han hade fått Elias msn, och för tillfället satt han och stirrade på hans namn i kontaktlistan.

De hade suttit kvar på bänken och pratat ett tag, men sedan hade Jesper blivit så nervös att han ljugit och sagt att han måste gå hem. Det kändes lite elakt, men ibland när han var nervös kunde han bete sig så konstigt, så det var väl det bästa han kunde ha gjort ändå. Han hade ingen lust att få Elias att undra vad det var för fel på honom det första han gjorde.

Hur Jesper fått Elias msn visste han knappt själv, men han hade skrivit ner den i en anteckning i mobilen, och nu lagt till honom i kontaktlistan. Han visste inte om han skulle våga skriva något eller inte. Var det fånigt att skriva hej när man träffats för bara någon timma sedan?
Dock behövde han inte fundera särskilt länge, eftersom ett litet fönster poppade upp på datorskärmen, och talade om för honom att Elias skrivit först.

 

Elias säger:
Hej (:

 

J, säger:

Hej :3

 

Elias säger:
Hur är det?

Jesper såg förvånat på vad han skrivit. De flesta han skrev med på msn brukade fråga vad han gjorde, eller började prata om något de tänkt på eller liknande. Förutom Tom då, han brukade fråga hur han mådde, men honom hade han ju skrivit med ganska länge nu. Elias hade han aldrig träffat förut, och han frågande ändå? Han kanske var en sån som frågade det som standardfråga. Det lät mer troligt.

 

J, säger:
Jo, det funkar väl. Själv?

Elias säger:
Bara funkar? :/
Jodå, det är fint. Ante är här och mår dåligt, så jag är väl lite orolig för honom, men


J, säger:
Jag är mest trött, bara
Åh, har något hänt? :c

 

Elias säger:
Nej, han är bakfull bara xD Och han gick in i dörrposten nyss så han ligger och kvider på golvet. Det är nästan synd om honom

 

J, säger:
Åh jaha x)
Jag vet inte vad jag ska heta på msn -.-

 

Jesper log svagt åt vad Elias skrivit, flyttade fram datorn och la sig ner på mage istället. Han visste egentligen inte varför han skrivit det där sista, men lite onödig fick man väl vara.

 

Elias säger:
Du kan hetaaa… Jesper Da Män? 8D -.-

 

J, säger:
Haha! Nja…

 

Elias säger:
Varför inte? Det som var så fint! Nu ska jag stjäla min egen idé och heta det, heheh.

 

J, säger:
Jag är inte så jätteförtjust i mitt namn :c

 

Elias Da Män säger:
Varför inte? :o

 

J, säger:
Nej jag vet inte, det låter konstigt bara x)

Elias Da Män säger:
Vadå, Elias då? xD Det betyder typ ”min gud är Jahve” -.- Jag vet inte ens vem Jahve är


Jesper började le utan att lägga märke till det själv, skyndade sig att knappa in ett svar till honom. Han kunde inte låta bli att vara glad att han struntat i de där två sista lektionerna. Hade han träffat honom annars?


© Amanda

Postat av: moa

jag gillar verkligen Jesper, han är så söt! :3

2012-06-11 @ 14:41:15
URL: http://alltsomrymsiettsinne.blogg.se/
Postat av: Paula

Frpppp ELI :3333333333333333333333333 Nu ska jag skriva jag med, HIHI! :3

2012-06-11 @ 16:27:15
URL: http://paulaontherun.blogg.se/
Postat av: Sam ~ *

HAWAHAAH. Så fina är de. ;-;

2012-06-11 @ 16:54:41
URL: http://samspooky.blogg.se/
Postat av: Lilja

Ah, där är han.. Elias... Mumsfilibabba!

2012-06-11 @ 21:35:41
Postat av: Kajsa

ASDFGHJKL Åh Eli <33333333

Nu ska jag googla Jahve just because of that, mwohahahah1

2012-06-11 @ 22:05:52
URL: http://kajsaalbihn.blogg.se/
Postat av: Ida

IIIIIH PIRR I MAGEN :D och alltså, Eli <3

2012-08-07 @ 09:53:24
URL: http://alopexlagopus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback